Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@12:03:39 GMT

«ذره‌بین» قرار است جایگزین گوگل باشد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۰۱۴۰

«ذره‌بین» قرار است جایگزین گوگل باشد؟

با ادامه فرآیند بررسی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در مجلس، این سوال در ذهن کاربران ایجاد شده که آیا قرار است جویشگرهای ایرانی جایگزین گوگل شوند؟

این روزها یکی از جنجالی‌ترین اخبار در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح صیانت است که نگرانی‌هایی را در میان کاربران اینترنتی ایجاد کرده. این طرح که پیش از این با عنوان «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» مطرح بود و اکنون با تغییر عنوان به «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» و تغییرات ماهوی دیگری مواجه شده، موافقان و مخالفانی دارد که در این مدت به بیان نظرات خود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این، درنهایت نمایندگان موافق این طرح در مجلس شورای اسلامی به بررسی این طرح براساس اصل ۸۵ قانون اساسی رای دادند.

در نسخه ۲۶ تیرماه از پیش‌نویس طرح آمده است: خدمات پایه کاربردی خارجی که پیش از تصویب این قانون با تشخیص کمیسیون از مصادیق خدمات پایه کاربردی اثرگذار بوده‌اند، موظفند ظرف چهار ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، نسبت به انجام تعهدات مندرج در ماده ۱۲ اقدام کنند. در ماده ۱۲ آمده که عرضه و فعالیت خدمات پایه کاربردی در فضای مجازی منوط به رعایت قوانین کشور است. این شرایط شامل ثبت در درگاه خدمات پایه کاربردی؛  اخذ مجوز فعالیت خدمات اثرگذار پایه کاربردی داخلی و خارجی می‌شود و عرضه و فعالیت خدمات پایه کاربردی خارجی اثرگذار مستلزم معرفی نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون است.

در غیر این صورت، اعمال بند "ج" این ماده ۲۸ (یعنی مسدودسازی) برای آنها تا زمان تأمین جایگزین مناسب داخلی یا خارجی (با تشخیص کمیسیون) یا یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون لازم نیست. در صورت عدم انجام تعهدات توسط خدمات پایه کاربردی مزبور در زمان معین‌شده، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ظرف مدت هشت ماه نسبت به ایجاد خدمات پایه کاربردی جایگزین برای آنها اقدام کند.

در این سال‌ها همواره در حمایت از تولید موتورهای جست‌وجو عنوان شده که این جویشگرهای بومی با هدف پر کردن جای گوگل و یاهو راه‌اندازی نمی‌شود و جویشگرهای بومی هدف دیگری را دنبال می‌کنند که پاسخگویی به نیازهای کاربران بومی است، با وجود این، در ماده ۲۸ نسخه‌ای جدیدتر از پیش‌نویس طرح موسوم به صیانت که به‌صورت غیررسمی در فضای مجازی انتشار یافته و البته هنوز تایید نشده، آمده که پلتفرم‌هایی که اکنون وجود دارند، نیز مشمول این طرح می‌شوند و در این بخش صراحتا از گوگل نام برده شده است.

در شرایطی که موتورهای جست‌وجوی از جمله یوز و پارسی‌جو که در سال‌های گذشته راه افتاده بودند، در مدت ۱۰ روزه قطعی اینترنت جهانی در آبان سال ۱۳۹۸، با قطع گوگل و افزایش ناگهانی حدودا ۲۰۰ برابری کاربران، این جویشگرهای بومی نتوانستند پاسخگوی این خیل عظیم باشند. اکنون مدتی است جویشگر ذره‌بین آغاز به کار کرده است  و این روزها برایش تبلیغات زیادی می‌شود، هرچند هنوز به‌صورت جدی مورد ارزیابی قرار نگرفته و مشخص نیست در شرایط مشابه چه عملکردی داشته باشد.

اگرچه مسدودسازی گوگل همچنان از سوی موافقان طرح صیانت انکار می‌شود، باید دید موتورهای جست‌وجو در ایران، بنا به تشخیص کمیسیون عالی تنظیم مقرراتی که در طرح آمده، می‌توانند به عنوان جایگزین گوگل مطرح شوند؟ در آن صورت، آیا گوگل ملزم به رعایت قوانین کشور و دریافت مجوز خواهد بود و اگرنه مسدود خواهد شد؟ اینها سوالاتی است که این روزها برای کاربران ایجاد شده و تفسیرپذیر بودن بندهای این طرح به اذعان مخالفان، پاسخگویی به این سوالات را دشوارتر کرده است. /ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خدمات پایه کاربردی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۰۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران گفت: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ هم‌زمان با گرامیداشت هفته معلم طی مراسمی از اساتید برتر و نمونه دانشگاه علمی کاربردی فولادین ذوب آمل با حضور رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل تجلیل به عمل شد.

رضا لحمیان رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار کرد: این دانشگاه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود شش هزار و ۵۰۰ پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا ۳۵۰ دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه در این راستا یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی نشان می‌دهد.

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره ۱۶ موفق به جذب ۴۰ میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی عنوان کرد: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود که با وجود امکاناتی که در این مراکز علمی کاربردی و فرهنگ و هنر و در فارغ‌التحصیلان مهارت‌محوری هست از بسیاری دانشگاه‌های مازندرانی و حتی دانشگاه مادر بیشتر است.

محمدباقر لیمویی رئیس مرکز علمی کاربردی فذا در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی فذا برگزار کننده بسیاری از آزمون‌ها بوده که به زودی AS به این مجموعه اضافه می‌شود، اظهار کرد: همچنین این مجموعه در حوزه فعالیت مدرسه مهارت در مراکز علمی کاربردی مازندران توانست با موفقیت ورود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در فعالیت این مدرسه مهارت، مجموعه آموزش‌هایی برای استخدام است که با عنوان هلدینگ حنام گسترش یافت، افزود: آخرین گام این شرکت قرارداد با شرکت چینی برای ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی می‌باشد؛ همچنین اضافه کردن سه شرکت صنایع غذایی به این مجموعه است.

لیمویی ادامه داد: در این مجموعه هلدینگ از سال گذشته بنیادی به نام نخبگان حنام راه‌اندازی شد که در شروع کلیه به جذب دانش‌آموزان کسب رتبه زیر دو هزار تجربی، زیر هزار ریاضی و زیر پانصد انسانی پرداخته و با پرداختی این دانش‌آموختگان تحت پوشش مجموعه فذا قرار دادند.

رئیس مرکز علمی کاربردی فذا گفت: برنامه‌های مفصلی در حال اجراست که به نوعی گامی برای نگهداری نخبگان این شهر در کشور است.

کد خبر 750176

دیگر خبرها

  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • تولید محتوا با هوش مصنوعی جایگزین تولید محتوای انسانی شده است؟
  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران